Vegan

ΓΝΩΡΙΜΙΑ

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ

Τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης έχουν κατακλύσει την αγορά τα τελευταία χρόνια. Ο βιγκανισμός έχει ήδη γίνει κοινός, με το 2% του πληθυσμού να ισχυρίζεται ότι είναι vegan. Οι plant-based δίαιτες είναι πολύ πιο βιώσιμες από τις ζωικής προέλευσης δίαιτες καθώς έχουν μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Υπάρχει εναλλακτική λύση για κάθε επιβλαβή χρήση ζώων. Το να είσαι vegan μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις ανοιχτός και πρόθυμος να αλλάξεις.

Εμείς δεσμευόμαστε να προσφέρουμε την εμπειρία του γαλακτοκομικού τυριού χρησιμοποιώντας μόνο φυτικά συστατικά και καθόλου αλλεργιογόνα.

Αναρωτιέστε γιατί να επιλέξετε τα φυτικά προϊόντα μας;

• Χωρίς κοινά αλλεργιογόνα

• Χωρίς χοληστερίνη

• Καλύτερα για το περιβάλλον

Τι δεν θα βρείτε στα φυτικά προϊόντα μας:

• GMOs

• Ορμόνες

• Αντιβιοτικά

• Κοινά αλλεργιογόνα

• Λακτόζη

• Γλουτένη

• Σόγια

• Ξηροί καρποί

• Σταθεροποιητές

• Ενισχυτικά γεύσης (Γλουταμινικό νάτριο)

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ

Τα προσεγμένα και ποιοτικά υλικά είναι το κλειδί για ένα νόστιμο φυτικό τυρί όπως το δικό μας.

Οι υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες από άμυλα είναι το κύριο συστατικό των φυτικών τυριών μας και ο παράγοντας που συντελεί στην κατάλληλη δομή και υφή στα προϊόντα μας. Χρησιμοποιούμε κυρίως άμυλο πατάτας και ταπιόκας.

Άμυλο Πατάτας

Το άμυλο πατάτας προέρχεται από την πατάτα και από τη φύση του δε περιέχει γλουτένη. Ως ανθεκτικό άμυλο, το άμυλο πατάτας ενεργεί ως πρεβιοτικό στο σώμα τροφοδοτώντας τα καλά βακτήρια στο έντερο μας.

Το άμυλο πατάτας συμβάλει στην υφή και την μαλακή αίσθηση στο στόμα των φυτικών τυριών μας. Τα τροποποιημένα άμυλα εμφανίζουν βελτιωμένη επίδοση σε διαφορετικές εφαρμογές, όπως εξαιρετικό λιώσιμο στα φυτικά τυριά για πίτσα. Μην ανησυχείτε δε είναι γενετικά τροποποιημένα.

1 κουταλιά της σούπας άμυλο πατάτας περιέχει:

40 kcal

10 g υδατάνθρακες

8g ανθεκτικό άμυλο

Άμυλο Ταπιόκας

Το άμυλο ταπιόκας εξάγεται από τη ρίζα μανιόκας, γνωστή και ως yuca σε ορισμένα μέρη του κόσμου και δε περιέχει γλουτένη από τη φύση της.

Το άμυλο ταπιόκας χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της υφής και για τη δέσμευση της υγρασίας στα φυτικά τυριά.

Η ταπιόκα αποτελείται από καθαρούς υδατάνθρακες και μικρή ποσότητα από πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Η ταπιόκα μπορεί να χωνευτεί πιο εύκολα σε σχέση με άλλα άμυλα ή άλευρα που παράγονται από δημητριακά ή σπόρους.

1 κουταλιά της σούπας άμυλο ταπιόκας περιέχει:

57 kcal

9g υδατάνθρακες

1g πρωτεΐνη

Λιπαρά

Τα λιπαρά δίνουν στα φυτικά μας τυριά μια νόστιμη και ζουμερή νότα με εξαιρετικές ιδιότητες λιωσίματος.

Έλαιο Καρύδας

Το καρυδέλαιο είναι ένα βρώσιμο λάδι το οποίο προέρχεται από το γάλα και την ψίχα του καρπού του φοίνικα, την καρύδα. Το καρυδέλαιο προσθέτει σημαντική ποσότητα κορεσμένου λίπους και θερμίδων στο φυτικό τυρί, ενισχύοντας παράλληλα τη γεύση του. Αντικαθιστά τα υδρογονωμένα λίπη και το φοινικέλαιο.

1 κουταλιά της σούπας καρυδέλαιο περιέχει:

121 kcal

13,5g λιπαρά / 11,2g κορεσμένα

Ελαιόλαδο

Ελαιόλαδο είναι το λάδι που προέρχεται από τους καρπούς της ελιάς (Olea europea), είναι η μόνη λιπαρή ουσία που έχει ως κύριο λιπαρό οξύ το μονοκόρεστο ελαϊκό οξύ. Είναι βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και θεωρείται προϊόν υγιεινής διατροφής λόγω της περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικά όπως πολυφαινόλες, χλωροφύλλη, καροτένιο. Επίσης περιέχει ένα σημαντικό ποσοστό βιταμινών όπως βιταμινών Ε και Κ/p>

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο περιέχει:

121 kcal

13,5g λιπαρά / 2g κορεσμένα

Πρωτεΐνες

Οι φυτικές πρωτεΐνες αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, οδηγώντας σε μείωση της πρόσληψης κορεσμένων λιπαρών και χοληστερόλης, τα οποία εμπεριέχονται σε ζωικές πρωτεΐνες. Προσθέτοντας φυτικές πρωτεΐνες, τα φυτικά μας τυριά αποκτούν κρεμώδη αίσθηση στο στόμα και υφή.

Πρωτεΐνη Μπιζελιού

Η πρωτεΐνη μπιζελιού εξάγεται από τα κίτρινα μπιζέλια. Έρευνες έχουν δείξει ότι η πρωτεΐνη μπιζελιού, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, αποτελεί μια από τις πιο εύπεπτες φυτικές πρωτεΐνες.

Η πρωτεΐνη μπιζελιού περιέχει και τα 9 απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία το ανθρώπινο σώμα δε μπορεί να συνθέσει και πρέπει να τα προσλάβει από τη τροφή. Είναι σχετικά χαμηλή σε μεθειονίνη αλλά είναι πλούσια σε σίδηρο και περιέχει υψηλά επίπεδα φυλλικού οξέος.

Πρωτεΐνη Πατάτας

Η πρωτεΐνη πατάτας εξάγεται από την πατάτα και δεν περιέχει αλλεργιογόνα από τη φύση της. Χάρη στο αξιόλογο προφίλ αμινοξέων, η πρωτεΐνη πατάτας έχει αντίστοιχη βιολογική αξία με τις ζωικές πρωτεΐνες.

Επιπλέον, οι πατάτες υπερβαίνουν τα συνιστώμενα επίπεδα των απαραίτητων αμινοξέων, λυσίνης, μεθειονίνης, θρεονίνης και τρυπτοφάνης, αποδεικνύοντας έτσι ότι η πρωτεΐνη πατάτας είναι πολύ υψηλής ποιότητας.

Ιχνοστοιχεία

Ασβέστιο

Το ασβέστιο είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των μυϊκών, κυκλοφοριακών και πεπτικών συστημάτων, συμμετέχοντας στην οξυγόνωση των ιστών και των οργάνων. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιείται για τη σύνθεση της αιμογλοβίνης, μια πρωτεΐνη που εντοπίζεται στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Το ασβέστιο είναι άφθονο στα γαλακτοκομικά προϊόντα οπότε δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και από τα φυτικά τυριά μας.

Βιταμίνη B12

Για ένα υγιές νευρικό σύστημα και για υγιή αίμα, ο οργανισμός χρειάζεται πρόσληψη της βιταμίνης Β12. Πολλοί άνθρωποι προσλαμβάνουν τη Β12 από ζωικές πηγές, όπως κρέας, ψάρι και γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά οι πηγές για τους vegan είναι πολύ περιορισμένες. Συνεπώς στα φυτικά μας τυριά θα βρείτε την πηγή Β12 που αναζητάτε.